Gelatin i varm væske:
Hvis væsken som brukes er varm, kan oppbløtt gelatin smeltes direkte i væsken. Gelatin smelter ved 27 grader og stivner ved 23 grader.
Gelatin i kald væske:
Hvis gelatinen skal blandes med en kald væske til f.eks. fromasj, må gelatinen smeltes over vannbad først. Legg den oppbløtte gelatinen i en skål og plasser den over en kjele med litt kokende vann i bunnen. Rør til gelatinen har smeltet. Rør den deretter forsiktig inn i fromasjmassen.
For mer info se The Backyard eller Kokkeskolen
Dinner4home og Foodhouse Company
Velkommen til bloggen vår, her legger vi ut alltid noe nytt og har massevis av tips og råd i The Backyard, hvor vi forteller litt hemmeligheter og hvor man kan gå Kokkeskolen.
2 kommentarer:
Et tips: Når man skal tilsette smeltet gelatin i en fromasj (eller en hvilken som helst kald væske, røre e.l.), så er det lurt å starte med gelatinen, og tilsette fromasjrøren litt etter litt, mens man rører godt. Altså ikke motsatt. Da sikrer man at gelatinen blandes jevnt i hele fromasjen, og ikke stivner som ujevne klumper i en røre som forøvrig ikke stivner ordentlig.
Takk for tipset 👍
Legg inn en kommentar