Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter

Steinsovnsbakt brød!

Vi har alltid laget mye god mat og tilbehør, men en stund tilbake på twitter var det veldig mye om hvordan lage godt brød i hjemmet.

Vi gikk i tenkte boksen og kom fram til en løsning. Å lage brød hjemme er ikke så lett som mange tror, hvis du ikke kjøper halvstekt, eller har en brødbakemaskin. Å lage ett godt brød er det mye tid, slit og kjærlighet som trengs. Vi tar ikke opp alle oppskriftene i denne bloggen, men se på menyene vår og klikk på brød, for å se noen oppskrifter som du kan prøve.

Vi har noen tips til dere, som dere kan prøve selv hjemme. Vår daglig leder tok brødbaking på alvor og dro til Maxbo, her handlet han en mellomstor plast boks og 2 stk. 30x60 cm skiferplater og ett nytt blad til vinkelsliperen sin. Dro hjem og fant frem mel, vann og gjær, samt noen andre korn arter og krydder til. Han eltet deigen i en elte maskin og la deigen i plastboksen for gjæring. (Vi testet dette og det ble ett kjempe bra resultat, bedre en en bolle med plastfolie over).

Mens deigen gjæret, tok han frem vinkelsliperen og skar til de 2 skiferplatene, slik at de passet i oven hans. En i midten og en i bunnen av ovenen. Satte ovenen på 200 grader.



Deigen er nå klar og  den blir tatt ut til å bli eltet litt til. 40 min seinere og brøddeigene plasseres i ovnen med 2 små kopper med litt vann i bunn. (Vanndampen får skorpen til å bli sprøere).

Slik ble resultatet.



Ønsker du mer info, send en epost til oss, så skal vi se hva vi kan få til.

Foto: Nicolai Roan

1 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, dette må jeg prøve! Kjempespennende ^^

Legg inn en kommentar