Hvor ofte må man vaske kjøleskapet?
Kjøleskapet er ikke en selvrensende maskin som vi går inn og ut av nesten hver dag. Det er derfor viktig at man vasker hele kjøleskapet minst en gang i kvartalet. Det som er viktig er spesielt hvis noe har blitt sølt ut, eller mat som har blitt gjemt bakerst i kjøleskapet. Grønt og frukt skuffen burde vaskes oftere, en gang i måneden er en god start. Hvis man tar god vare på matvarene og pakker dem godt inn, så har man sikret resten av matvarene mot å få bakterier, eller at maten mugner fortere.
Tipset er vask deler av skapet oftere, og husk alle kriker og kroker der skitt og mugg gjerne samler seg og forringer både mat og kjøleeffekten.
Frysen
Når det gjelder frysen, burdte man også avtine og vaske den minst 1 gang pr år, spørs hvor ofte man bruker den og hvor mye som er i den. Godt tips til vask og avtining til frysene er om vinteren, da kan man legge matvarene i boden eller i en lukket boks ute. Ellers så legger man dem i kjøleskapet eller i en annen fryser, hvis man har det.
Se mer om frysing og oppbevaring.
For mer info se The Backyard eller Kokkeskolen
Dinner4home og Foodhouse Company
Velkommen til bloggen vår, her legger vi ut alltid noe nytt og har massevis av tips og råd i The Backyard, hvor vi forteller litt hemmeligheter og hvor man kan gå Kokkeskolen.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar