Dette trenger du:
(Husk å les gjennom oppskriften før du begynner)
Forvarm stekeovnen til 220°C.
Deig 1:
- 5 dl vann, 37ºC
- 500 g byggmel
- 4 dl vann, 37ºC
- 50 g rapsolje
- 700 g hvetemel
- 2 ts salt
- 4 ss mørk sirup
- 1 pk gjær
Fremgangsmåte:
Deig 1: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen. Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensles godt og drysses med byggmel. Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner. Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver. La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet. Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl dem over rist.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar