Økologisk frukt og grønnsaker blir stadig mer populært. Utvalget vokser i butikkene, noen steder finnes egne abonnementsordninger, og i mange landdistrikter kan man kjøpe økomat rett fra bonden.
Økologisk mat dyrkes uten kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler, og økologiske gårder skal i størst mulig grad være selvhjulpne med fôr og naturgjødsel.
Økologisk mat som selges i butikken skal være merket med en Ø eller Debio merket. I norske butikker finnes økologiske varer av mange forskjellige slag: Grønnsaker som poteter, tomater, gulrøtter, selleri, rødbeter, løk, hvitløk og purre; enkelte kjøttvarer som spekepølse; egg; meieriprodukter som melk, fløte og ost; ulike sorter mel og melprodukter som brød og frokostblandinger; andre tørrvarer som spaghetti og makaroni; kolonialvarer som kaffe og te... utvalget vokser hele tiden.
Ville bær og skogssopp, viltvoksende urter, villfisk og ville dyr og fugler har også levd et økologisk liv før de havner i kjøkkenet ditt - enten fordi du selv har vært ute på plukking eller fangst, eller fordi du har kjøpt slike varer i butikken.
Kort fortalt er økologisk mat sunt for oss og jorden som maten dyrkes i, og uten gift som ellers blir brukt!
Dinner4home og Foodhouse Company
Velkommen til bloggen vår, her legger vi ut alltid noe nytt og har massevis av tips og råd i The Backyard, hvor vi forteller litt hemmeligheter og hvor man kan gå Kokkeskolen.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar