Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter

Økologisk frukt og grønnsaker

Økologisk frukt og grønnsaker blir stadig mer populært. Utvalget vokser i butikkene, noen steder finnes egne abonnementsordninger, og i mange landdistrikter kan man kjøpe økomat rett fra bonden.

Økologisk mat dyrkes uten kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler, og økologiske gårder skal i størst mulig grad være selvhjulpne med fôr og naturgjødsel.

Økologisk mat som selges i butikken skal være merket med en Ø eller Debio merket. I norske butikker finnes økologiske varer av mange forskjellige slag: Grønnsaker som poteter, tomater, gulrøtter, selleri, rødbeter, løk, hvitløk og purre; enkelte kjøttvarer som spekepølse; egg; meieriprodukter som melk, fløte og ost; ulike sorter mel og melprodukter som brød og frokostblandinger; andre tørrvarer som spaghetti og makaroni; kolonialvarer som kaffe og te... utvalget vokser hele tiden.

Ville bær og skogssopp, viltvoksende urter, villfisk og ville dyr og fugler har også levd et økologisk liv før de havner i kjøkkenet ditt - enten fordi du selv har vært ute på plukking eller fangst, eller fordi du har kjøpt slike varer i butikken.

Kort fortalt er økologisk mat sunt for oss og jorden som maten dyrkes i, og uten gift som ellers blir brukt!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar