Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter

Hva er økologisk mat?













Økologisk mat produseres på naturens premisser, og på en måte som i størst mulig grad tar hensyn til dyrenes naturlige atferd og behov. I Norge er det organisasjonen Debio som kontrollerer at alle produkter som er Ø-merket er produsert i samsvar med regelverket for økologisk produksjon.

Hva er økologisk produksjon?
Økologisk produksjon bygger på et idégrunnlag, en helhetlig forståelse av forholdet mellom menneske og natur, og av samspillet i naturen. Målet er en bærekraftig forvaltning av ressurser. Vi er avhengig av et samspill mellom mennesker, dyr, jord og planter som sammen utgjør ledd i en kjede.

Hva er økologisk mat?
Økologisk mat er et resultat av den økologiske produksjonsmetoden. Samtidig som det stilles strenge krav til produksjonsmetoder som skal kunne kalles økologiske, skal produktene selvsagt også holde høy kvalitet etter vanlige kvalitetsmål.

Miljø og samfunn
Ved produksjon av økologisk mat søker man å unngå skader på og forringelse av naturmiljøet og det biologiske mangfoldet.

Se også:

Økologisk frukt og grønt
Økologisk kjøtt

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar