Gran viser til den økologiske forordingen i EU som gjelder i Norge. Der står ikke fosfat på listen over godkjente ingredienser ved økologisk produksjon. Dermed gjelder dette både produkter laget i Norge og importert økologisk mat.
Viktig å kjenne forskjellen
Det er viktig at forbrukerne kjenner til også denne positive forskjellen til fordel for økologiske produkter, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Dette er jo også en forklaring for at økologiske produkter ofte er noe høyere priset enn konvensjonelle. Ved å velge økologisk slipper en å få i seg sprøytemiddelrester, skadelige e-stoffer, uheldige fargestoffer og en fremmer et bedre miljø og dyrevelferd. Så det er mange grunner til å kjøpe økologisk mat, legger hun til.Nøkkelhull må ta stilling til fosfat
Kristina Alnes er nå også spent på hvordan det nordiske matmerket Nøkkelhullet vil forholde seg til opplysninger om bruk av fosfat i mat. Det er uheldig om de godkjenner dette i Nøkkelhull-produktene, sier hun. Butikkundersøkelser utført av Oikos i dag, avslører at både Lofoten Fiskeburger og Kyllingpålegg fra Prior - som begge er nøkkelhullmerket - inneholder fosfat. I produkter med økologisk merking er dette ikke tillatt.Forbrukerinformasjon om fosfat
I følge E-stoff boken framstilles Fosfat av Fosforsyre - E-338. Forskjellige typer fosfat har nummerserier E-339-E452 og E-450-E-452.Artikkelen er hentet ifra : www.oikos.no
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar