Mattilsynet gjennomførte i løpet av våren og sommeren 2009 tilsyn med salat- og urteprodusenter i Oslo, Akershus og Østfold. Det ble avdekket få regelverksbrudd under inspeksjonene, men Mattilsynet fant enkelte forbedringspunkter.
![]() | ||
Grønn lollosalat. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker. |
Tilsynene med salat- og urteprodusentene forgikk perioden 15. mai til 15. september 2009. Formålet med prosjektet var å kartlegge plantevernmiddelbruk og hygieniske forhold i salat- og urteproduksjon i regionen.
Åtte produsenter ble inspisert. Det er for få til å gi representative resultater for bransjen, men gir likevel Mattilsynet et innblikk i hvordan virksomhetene styres.
Dette er en bransje Mattilsynet har ført lite tilsyn med tidligere. Dette var derfor også en god anledning til å følge opp eventuelle regelverksbrudd. Resulatene viser imidlertid at det ble avdekket få regelverksbrudd under inspeksjonene. Enkelte forbedringspunkter ble likevel funnet.
Veldig bra at mattilsynet tar kontroller for å sikre seg at prosessene følges, samt er dette veldig bra for produsentene, som får en påmindelse om å ha rutinene sine i riktig orden.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar