Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter

Chilibrød

Chilibrød gir en spennende ny tvist på det tradisjonelle brødet!

Dette trenger du:

(til 2 brød)

 (Husk å les gjennom oppskriften før du begynner)


50 g gjær
7 dl melk, lunken
50 g myk plantemargarin, eller 1/2 dl olje
2 ts salt
1 kg hvetemel
2 ts chilipulver / eller 1 ts rød chillipepper, finhakket

Rør gjæren ut i melken. Tilsett olje/plantemargarin, salt, chilipulver og så mye av melet at deigen blir glatt og smidig. Husk den skal fortsatt være ganske fast. Dekk til med plast og la den heve i ca 45 min.

Form til 2 brød, og etterhev i ca 20 min, kan godt vente til 40 min. Pensle med vann og dryss gjerne litt chili på toppen av brødene.

Sett ovnen på 200 grader i ca 45 min.

Hvis du bruker fersk chilipepper, blir smaken kraftigere.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar