Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter

Merking av bakeverk

Brødskala'n

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. For å gjøre det lettere å velge hvor grovt brød man vil spise er merkeordningen “Brødskala’n” laget. I dag anslår man at cirka halvparten av brødene som selges er merket med Brødskala’n.
Brødskala’n viser hvor mange prosent hele korn, sammalt mel og kli det er i brødet.



Fint brød

  • 0-25% sammalt mel eller hele korn

Halvgrovt brød

  • 25-50% sammalt mel eller hele korn

Grovt brød

  • 50-75% sammalt mel eller hele korn

Ekstra grovt brød

  • 75-100% sammalt mel eller hele korn

Grovt brød inneholder flere næringsstoffer enn fint brød. De grove brød- og kornproduktene er en god og viktig kilde til kostfiber, i tillegg til flere vitaminer og mineraler. Ekstra grovt brød gir to til tre ganger så mye kostfiber som fint brød.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar